Om oss

 

 

Om oss

Fjellet Kaller har spesialisert seg på guiding, kurs og utdannelse innen ski, skred og klatring. Vi har base i Hemsedal og tilbyr våre tjenester primært i Hemsedals flotte natur.

Vårt mål er du får en lærerik, trygg og minneverdig fjellopplevelse.

 

Foretaket eies og drives av Jørgen Aamot som er Tindevegleder, det er den høyeste profesjonelle utdannelsen innen fjellsport. Her kan du lese om Nortind, foreningen som utdanner Tindevegledere i Norge.

Jørgen har 25 års veiledererfaring innen snø, fjell, is og elv, med ski og skred som spesialfelt. Han har arbeidet som sikkerhetsansvarlig i Opplev Oppdal A/S, folkehøyskolelærer på Brattlinja ved Hallingdal Folkehøgskule og industriklatrer for Aak A/S på oljeinstallasjoner i Nordsjøen. Jørgen samarbeider tett med utstyrsprodusentene Sweet Protection, Backcountry Access og K2 hvor han tester og kommer med innspill til nye produkter.

Han arbeider også for NVE som skredvarsler og skredobservatør i Hemsedalsfjella. Rapportene Jørgen sender inn to ganger i uka er med på å danne grunnlaget for skredfarevarselet i Hemsedal. Oppdatert skredvarsel for Hemsedal og mange andre steder i Norge finner du her.

 

I en årrekke har Jørgen skrevet artikler og levert bilder til ulike magasiner og aviser. Han har også bidratt til utgivelsen av Skifører for Hurrungane, utgitt av Norsk Tindeklubb og Ekspedisjonsboka utgitt av Cappelen Damm. Han var også med på å gi ut boka HEMSEDAL ICE, en is- og vinterklatrefører for Hemsedal.

Jørgen har reist verden rundt med ski- og klatreutstyr og noen av turene hans har det blitt artikler av. Her kan du blant annet lese om skikjøring på 8000 meter i Himalaya, toppturer i Hurrungane, noen av Jørgens toppturtips og en sak om Laila Peak.

 

Pakistan   Nepal    Hurrungane   Toppturskolen   Laila Peak

 

Hallingdølen   Hydalen

 

 

 

 

Jørgen Aamot